Mai multe despre Rogaining si organizatori

Rogainingul este o competitie sportiva de lunga distanta “cross country” desprinsa din Orientare, unde echipe formate din 2- 5 persoane, primesc o harta topografica detaliata cu zona care trebuie explorata, o busola, un fluier pentru situatii de urgenta, si un stick electronic (SI-card), cu scopul de a gasi cat mai multe checkpoint-uri, pentru a strange cat mai multe puncte, intr-o perioada de timp ce difera de la competitie la competitie: 3, 6, 9, 12 sau 24 ore.

Fiecare checkpoint va avea o valoare in puncte, valoare alocata pe baza unei combinatii dintre distanta si gradul de dificultate. Echipele vor planifica si implementa o startegie de a obtine cat mai multe puncte in intervalul orar propus de organizatori.

Echipa care obtine cele mai multe puncte va fi declarata castigatoare. Daca una sau mai multe echipe vor fi la egaliatate de puncte, se aplica al doilea criteriu de departajare, si anume timpul realizat de echipe.

Exista mai multe categorii de concursuri in Rogaining, in functie de modalitatea echipelor de deplasare: pe jos, cu bicicleta, cu caiacele, cu schiurile, si in mod exceptional cu ambarcatiuni motorizate.